Het stenen vlot

George Sluizer Speelfilm - 2002 - 112 min.

Gouden Kalf-winnaar

Speciale Juryprijs George Sluizer

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm George Sluizer

Beste Regie George Sluizer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Surrealistische film waarin een aardbeving het Iberische schiereiland van het Europese vasteland scheurt. Een groep mensen die voortekenen van de ramp kreeg, besluit af te reizen naar de kloof.

Surrealistische speelfilm is een Nederlands-Spaans-Portugese coproductie naar de roman van de Portugese Nobelprijswinnaar José Saramago. Het verhaal berust op een oude legende en speelt zich af in Spanje en Portugal. Een aardbeving, die geen seismograaf heeft zien aankomen, scheurt het Iberische schiereiland van het Europese vasteland af. Langzaam drijft het stenen vlot weg, met daarop de volledig in paniek geraakte Spaanse en Portugese bevolking. De Portugees gesproken film volgt drie mannen, twee vrouwen en een hond die wel voortekenen van de ramp kregen. Door onbekende krachten worden ze naar elkaar toe gedreven en ontstaat er een hechte band. Ze besluiten af te reizen naar de kloof, maar tijdens hun avontuurlijke tocht door Spanje en Portugal drijft het eiland verder. Een nog veel grotere ramp dreigt. Bij het gezelschap rijst de vraag of ze als 'uitverkorenen' ook het vermogen hebben het tij te keren.

Credits

Scenario Yvette Biro
George Sluizer
Producent(en) Anne Lordon
George Sluizer
Productiebedrijf
MGS Film
Coproducent(en)
Sogecine
Zon Lusomundo Audiovisuais SA.
Camera
Production Design
Felix Murcia
Montage
Mixage
Set geluid
Antonio Bloch
Peter Flamman
Muziek
Cast
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland