Het sacrament

Hugo Claus Speelfilm - 1989 - 105 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomedie over een familie die de vierde sterfdag van moeder gedenkt. Na een mis, wat spelletjes, eten en veel drank komen steeds meer verzwegen gevoelens naar boven en lopen de spanningen hoog op.

Verfilming van de roman Omtrent Deedee en het toneelstuk Interieur van Hugo Claus. Tragikomedie speelt zich af in de pastorie van een dorpspastoor - er is sprake van een eenheid van tijd, plaats en handeling - waar een familie de vierde sterfdag van moeder gedenkt. Na een mis, wat spelletjes, eten en veel drank komen steeds meer verzwegen gevoelens naar boven en lopen de spanningen hoog op. Vooral als de homofiele zoon van Albert (Decleir) die avond een wanhoopsdaad begaat.

Credits

Regie Hugo Claus
Scenario Hugo Claus
Producent(en) Patrick Conrad
Patrick Breuls
Productiebedrijf
Silent Sunset Productions
Camera
Gilberto Azevedo
Production Design
Montage
Menno Boerema
Set geluid
Dominique Warnier
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
België