Het paard van Sinterklaas

Mischa Kamp Speelfilm - 2005 - 96 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Scenario Tamara Bos

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Burny BosMichiel de RooijSabine Veenendaal

Beste Mannelijke Bijrol Mamoun Elyounoussi

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het zesjarige Chinese meisje Winky Wong verhuist met haar moeder naar Nederland, waar haar vader een restaurant runt. Ze moet erg wennen.

Speelfilmdebuut speelt luchtig in op de integratieproblematiek en verhaalt van het zesjarige Chinese meisje Winky Wong dat met haar moeder van Shanghai naar een Nederlands kustplaatsje verhuist. Daar runt haar vader een restaurantje. Ze moet erg wennen op school en voelt zich alleen. Steun vindt ze bij Saartje, een oude pony die in een weitje staat. Tot Saartje plotseling dood gaat. Rond het Sinterklaasfeest hoort Winky dat de Sint een lieve man is aan wie je kan vragen wat je maar wilt. Dat brengt haar op een idee. Ze vraagt een paard! Gebaseerd op het boek Winky en het paard van Sinterklaas van Tamara Bos. Won de MovieSquad Junior Award.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Hilde De Laere
Erwin Provoost
Uitvoerend producent(en)
Kim Klaase
Camera
Production Design
Frederiek Delfos
Anita Kars
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland