Het moeras

BarBara Hanlo Lange documentaire - 2008 - 61 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimentele documentaire met impressionistische, nachtmerrieachtige beelden. Een reiziger gaat op zoek naar 'de man in het huis achter het moeras' uit het gelijknamige verhaal van A. Alberts.

Impressionistische, nachtmerrieachtige beelden van een reiziger die in de delta van de Donau op zoek is naar 'de man in het huis achter het moeras' uit het gelijknamige verhaal van de Nederlandse schrijver A. Alberts. Als er wordt aangelegd bij een eiland waar een huis staat dat vroeger een buitenhuis van de terechtgestelde dictator Ceausescu is geweest, vallen werkelijkheid en verbeelding op deze eigenaardig plek samen. De man wordt verstoord door de ongewenste gast. Als het donker is verdwijnt hij in het huis. Door een kier van de deur wordt hij bespiedt. Uiteindelijk gaat hij aan tafel en blijkt de tafel voor drie personen gedekt te zijn. De onzichtbare derde persoon is de imaginaire geliefde van de gastheer. Eenzaamheid en drank overheersen. Wanneer het delirium bij de reiziger zijn hoogtepunt heeft bereikt, gaat het moeras alles overheersen.

Credits

Scenario BarBara Hanlo
Productiebedrijf Purple Earth Productions
Camera
Montage
Set geluid
Productieland(en)
Nederland