Het meisje met het rode haar

Ben Verbong Speelfilm - 1981 - 114 min.

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Ben Verbong

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Oorlogsfilm gebaseerd op historische feiten over de jonge rechtenstudente en verzetsstrijder Hanny Schaft die aanslagen pleegt op collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Speelfilmdebuut van Ben Verbong met Renée Soutendijk in haar eerste hoofdrol als de jonge rechtenstudente en verzetsstrijder Hanny Schaft. Samen met haar vriend pleegt ze aanslagen op collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Begin 1945 werd Schaft opgepakt en uiteindelijk gefusilleerd. De oorlogsfilm is gebaseerd op historische feiten. De muziek voor deze film werd gecomponeerd door Nicola Piovani. Bekroond met de Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek.

Credits

Scenario Ben Verbong
Pieter de Vos
Producent(en) Chris Brouwer
Haig Balian
Productiebedrijf
Movies Filmproductions BV
Camera
Theo van de Sande
Production Design
Dorus van der Linden
Montage
Ton de Graaff
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland