Het meisje met de witte huid

Anneke de Lind van Wijngaarden, Annelies Kruk Korte documentaire - 2017 - 16 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het werd te gevaarlijk voor Anastazia om thuis te blijven wonen. Als albinokind in Tanzania loopt ze voortdurend de kans om ontvoerd en vermoord te worden. Nu ziet ze eindelijk haar ouders terug.

Toen Anastazia zes was moest ze haar dorp in Tanzania ontvluchten. Als albinokind was het te gevaarlijk voor haar geworden. In veel landen in Afrika geloven mensen dat de lichaamsdelen en botten van albino's magische krachten bezitten. Daarom wordt er op kinderen zoals Anastazia gejaagd. Nu verblijft ze, net als honderden andere albinokinderen, in een opvanghuis. Achter de hekken is het veilig, maar een pretje is het leven daar niet, zoals deze documentaire laat zien. Maar Anastazia heeft hoop: ze hoorde dat haar ouders eindelijk op bezoek zullen komen.


Credits

Camera
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland