Het leven volgens Nino

Simone van Dusseldorp Speelfilm - 2014 - 80 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Production Design Florian Legters

Beste Vrouwelijke Bijrol Rifka Lodeizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als de achtjarige Nino na de dood van zijn moeder ontdekt dat hij met dieren kan praten, helpt zijn konijn hem om het uit elkaar gevallen gezin te herenigen. Fantasierijke familiefilm over verlies en rouw.

Het leven lacht de achtjarige Nino toe - totdat zijn moeder plotseling verongelukt. Vanaf dan gaat Nino zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt en slaapt in een tentje in de tuin. Best leuk in het begin, maar na een tijdje mist Nino de liefde van zijn vader en broer. Alles verandert als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten. Samen met zijn slimme konijn Bobby probeert hij het uit elkaar gevallen gezin te herenigen. Fantasierijke en humorvolle familiefilm over verlies en rouw.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Elwin Looije
Sharon Yosef
Katia Renson
Xavier Rombaut
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Dirk Bombey
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, Belgiƫ