Het leven uit een dag

Mark de Cloe Speelfilm - 2009 - 94 min.

Andere prijzen

MovieSquad Award Mark de Cloe

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als alles in het leven eenmalig is blijft alles zuiver en mooi. Maar de opstandige verliefden Gini en Benny plegen een moord om in de hel der herhaling te komen.

De tweede lange speelfilm van Mark de Cloe is een fabel over tijd en liefde. Gini en Benny worden geboren in een wereld waar iedere zonsopkomst een evenement is waar de hele stad voor uitloopt. Want iedereen maakt het maar één keer mee. In deze wereld speelt het hele leven zich af in één etmaal. Alle hoogtepunten zijn eenmalig. Ook de liefdesdaad. Herhaling zou alles immers leeg en zinloos maken, en wie zou er nu in zo'n vreselijke hel willen leven, zo houdt een predikant zijn gehoor voor. Gini en Benny willen het wel. Ze accepteren niet dat hun eenmalige verliefdheid na het vrijen uit zal doven en plegen een moord als verzetsdaad. Na hun executie zullen ze in de hel belanden, waar ze elkaar telkens opnieuw kunnen beminnen. Maar door een foutje bij de terechtstelling gaan ze niet tegelijkertijd naar die andere wereld, die overigens verdacht veel op de onze lijkt. Tijdens hun wanhopige, in splitscreen getoonde zoektocht naar elkaar leren ze ook de minder hemelse kanten van de liefde kennen. Naar het boek van A.F.Th. van der Heijden.

Credits

Scenario Mark de Cloe
Producent(en) René Huybrechtse
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Eric Bernhard
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland