Het laatste kunstje

Jacomien Kodde Korte documentaire - 2016 - 60 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over kunstenaarsduo én vader en zoon Paul en Menno de Nooyer. Omdat Pauls einde nadert, storten vader en zoon zich op een laatste gezamenlijke videoprojectie-voorstelling.

Documentaire over kunstenaarsduo én vader en zoon Paul en Menno de Nooyer. Voor zijn dood wil de ernstig zieke Paul nog een belangrijk werk aan zijn oeuvre toevoegen. Vader en zoon storten zich daarom met hart en ziel op hun laatste gezamenlijke videoprojectie-voorstelling. In dit tweeluik verschuift het vertelperspectief halverwege de film van Paul naar Menno, die al jaren de aftakeling van zijn vader van dichtbij meemaakt. Tegelijkertijd worstelt de zoon met de afhankelijkheid die onlosmakelijk bij deze bijzondere, symbiotische relatie hoort.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Michel van Sluijs
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Carla van der Meijs
Dirk Voorhoeve
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland