Het huis

Louis van Gasteren Korte film - 1961 - 32 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film geïnspireerd op Hiroshima mon Amour van Alain Resnais. In flarden, niet chronologisch en zonder dialoog zien we wat zich tussen 1900 en 1950 afspeelt rondom een kapitale villa in Bloemendaal.

Veelgeprezen korte zwart-wit film naar een scenario van Jan Vrijman is geïnspireerd op de klassieker Hiroshima mon Amour van Alain Resnais. De film toont in flarden, niet chronologisch en zonder dialoog wat zich tussen 1900 en de afbraak in 1950 afspeelt rondom een kapitale villa in Bloemendaal. De muren van het huis zijn getuige van het lief en leed dat zich bij twee generaties afspeelt waaronder overspel, geboorte en zelfs moord.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Eddy van der Enden
Louis van Gasteren
Ton Lefèvre
Production Design
Kees Romeyn
Mixage
Loet Roozekrans
Set geluid
Wim Huender
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland