Het geheugen van het FBI

Jan van Hamme Korte documentaire - 2000 - 38 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de rekenmodellen van een Belgische geleerde, waardoor binnen enkele seconden de indentiteit van een verdachte bepaalt kan worden.

Elke politieagent in de Verenigde Staten kan sinds kort, dankzij de wiskundige formules van een Belgische geleerde, binnen enkele seconden via de vingerafdruk de identiteit van verdachten bepalen of nagaan of iemand voor een misdaad gezocht wordt. De FBI is hiermee weer een slagkrachtige factor in de dagelijkse misdaadbestrijding. Ook voor het doorzenden van beelden en het surfen op Internet worden de rekenmodellen van Ingrid Daubechies gebruikt.

Credits

Producent(en) Chris Taes
Productiebedrijf VRT
Productieland(en)
Nederland