Het front

Floris Parlevliet Korte film - 2016 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een jonge vrouw bereidt zich voor op haar vertrek naar Irak, waar ze tegen IS wil gaan vechten. Eerst moet ze nog afscheid nemen van haar geliefde, die niet wil dat ze gaat. Zal ze haar innerlijke strijd overwinnen?

Eigenlijk heeft een jonge vrouw haar besluit al genomen: ze wil naar Irak om daar te vechten tegen IS. Maar afscheid nemen van haar vriend, die niet wil dat ze gaat, valt haar zwaar. De innerlijke strijd van deze moderne, energieke vrouw speelt zich vooral af op de sombere schietbaan waar het stel samen oefent. Zo gauw ze haar geluidsdempers opzet, verdwijnt alle ruis en is ze alleen met haar gedachten. Geroutineerd en vol vertrouwen hanteert zij haar wapen; ze lijkt er klaar voor te zijn. Daar vertelt ze haar geliefde dan ook dat ze heeft geboekt, een enkele reis.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Thomas Leermakers
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland