Het elixer

Wilfred Ottenheijm Korte film - 2008 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De eerste animatiefilm rond de populaire komische stripheld Dirkjan van auteur Mark Retera. Dirkjan heeft een oogje op een mooie vrouw, maar moet eerst af zien te komen van een opdringerige concurrent.

Voor het eerst heeft de populaire komische stripheld Dirkjan van auteur Mark Retera een stem. Bij zijn typerende kleine hoofd, stevige buik en grote schoenen hoort voortaan een vrij hoge stem met een zachte g. In het begin van deze korte animatie loopt de onfortuinlijke Dirkjan door de woestijn. Een flashback verklaart waardoor hij in het Vreemdelingenlegioen belandde. Een verhaal over liefde, een mooie vrouw en een opdringerige collega.

Credits

Scenario Wilfred Ottenheijm
Jantiene de Kroon
Producent(en) Jantiene de Kroon
Productiebedrijf
Sound Design
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland