Het echte leven

Robert Jan Westdijk Speelfilm - 2008 - 87 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Menno Westendorp, NSC

Beste Montage Robert Jan Westdijk

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Sallie Harmsen

Beste Mannelijke Bijrol Loek Peters

Beste Scenario Robert Jan Westdijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De hoofdpersonages in een speelfilm raken verwikkeld in een romantisch conflict, waardoor het echte leven de overhand krijgt in de film. Tegen de tijd dat Simone in de film moet kiezen tussen haar minnaars zijn werkelijkheid en fictie niet meer uit elkaar te houden.

De jonge regisseur Martin maakt een speelfilm waarin hij samen met zijn vriendin Simone de hoofdrollen speelt. In deze film moet zij bij wijze van liefdestest een relatie met een andere man beginnen. Het gaat echter verkeerd als Martin die acteur ontslaat en vervangt door Dirk, een crewlid van de film zonder acteerervaring. Martin is blij met de keuze voor een amateur omdat dit de authenticiteit van zijn film ten goede komt. Totdat Simone verliefd wordt op Dirk. Ook dat komt de film overigens ten goede. Dirk gaat beter spelen en ook het spel van Martin zelf wordt op een hoger plan getild omdat hij er persoonlijk enorm onder lijdt. Tegen de tijd dat Simone in de film moet kiezen tussen haar minnaars zijn werkelijkheid en fictie niet meer uit elkaar te houden. Alleen Simone weet nog waar zij mee bezig is. Beide mannen zijn verstrikt geraakt in hun zelfgecreëerd moeras. Romantische speelfilm waarin de echte en de filmwereld naadloos in elkaar overlopen.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Set geluid
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland