Hersenschimmen

Heddy Honigmann Speelfilm - 1988 - 115 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van het gelijknamige boek van Bernlef over een Nederlands geëmigreerd echtpaar dat tijdens een witte winter in Canada geconfronteerd wordt met de snel intredende dementie van de man.

Speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van J. Bernlef. Een Nederlands geëmigreerd echtpaar wordt tijdens een witte winter aan de noordoostkust van Canada geconfronteerd met de snel intredende dementie van de man. De film vertelt het relaas van het gevecht dat de man binnen in zichzelf voert en het verhaal van zijn vrouw die zich verlaten voelt, maar voortdurend liefde blijft geven.

Credits

Producent(en) Rolf Orthel
Christopher Zimmer
Productiebedrijf
DNU Film
Imagex
Camera
Production Design
Benedict Schillemans
Montage
Mixage
Set geluid
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland