Hemel op aarde

Pieter Kuijpers Speelfilm - 2014 - 100 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Production Design Alfred Schaaf

Beste Vrouwelijke Bijrol Lies Visschedijk

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Pieter KuijpersSander van MeursIris Otten

Beste Muziek Rowwen Hèze

Beste Scenario Edward Stelder

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Romantisch coming of age-drama over de dertienjarige Bart die eind jaren zeventig opgroeit in een vroom Limburgs dorpje en halsoverkop verliefd wordt op de stadse, heidense en ernstig zieke Moniek.

Eind jaren zeventig groeit de dertienjarige Bart op in een vroom Limburgs dorpje. De puberende misdienaar houdt zich uitstekend staande in het diepgelovige gezin met een moeder die vurig predikt dat lust een zonde is. Totdat Bart halsoverkop verliefd wordt op de prachtige maar ernstig zieke Moniek, dochter van een heidens gezin uit Antwerpen dat in het dorpje neerstrijkt. Een romantisch coming of age-drama over het wonder van een eerste liefde. Limburgs gesproken, Nederlands ondertiteld.

Credits

Productiebedrijf
Pupkin
Caviar Amsterdam
Red Herring
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Alain Dessauvage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland