Headrush

Shimmy Marcus Speelfilm - 2003 - 85 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Headrush betekent in slang de 'flash' die je voelt na het gebruik van drugs. In deze zwarte misdaadkomedie, een Iers-Nederlands-Britse coproductie, verloopt het leven van Charlie als in een headrush.

Headrush betekent in slang de 'flash' die je voelt na het gebruik van drugs. In deze zwarte misdaadkomedie, een Iers-Nederlands-Britse coproductie, verloopt het leven van de loser Charlie als in een headrush. Hij raakt maatschappelijk gezien op een hellend vlak. Eerst wordt hij gedumpt door zijn vriendinnetje en daarna zet de sociale dienst ook nog zijn uitkering stop. Samen met zijn vriend T-Bag besluit hij hun financiƫle problemen op te lossen door mee te werken aan een drugssmokkel tussen Dublin en Amsterdam, met alle hilarische gevolgen van dien.

Credits

Scenario Shimmy Marcus
Producent(en) Edwina Forkin
Christine Alderson
Productiebedrijf
IJswater Films
Zanzibar Productions
Ipso Facto Films
Coproducent(en)
Marc Bary
Christine Alderson
Camera
Owen Mc Polin
Production Design
Laurent Mellet
Montage
Joe Marcus
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland