Havinck

Frans Weisz Speelfilm - 1987 - 99 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Willem Nijholt

Speciale Juryprijs Will van Kralingen

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Frans Weisz

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sensitieve verfilming van Marja Brouwers' gelijknamige roman over een hulpeloze, goedwillende man, die zijn best doet de relatie met zijn dochter in orde te krijgen na de zelfmoord van zijn vrouw.

Havinck is een succesvol Amsterdamse advocaat, die de indruk maakt onbewogen door het leven te gaan. Wanneer zijn vrouw verongelukt, maken flashbacks duidelijk wat er werkelijk achter zijn koele masker schuilt. Havincks dochter Eva vindt onverwachts haar moeders afscheidsbrief en realiseert zich wat er echt is gebeurd. Zij confronteert Havinck met de harde werkelijkheid: zijn mislukte huwelijk, de heimelijke relatie met zijn minnares en het gebrek aan aandacht voor zijn eigen dochter. Sensitieve verfilming van Marja Brouwers' gelijknamige roman over een in wezen hulpeloze, goedwillende man, die zijn best doet de relatie met zijn dochter in orde te krijgen na de zelfmoord van zijn vrouw. Havinck ontving een Gouden Kalf voor Beste Acteur (Willem Nijholt), de Speciale Juryprijs (Will van Kralingen) en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek (Frans Weisz) en werd in Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard.

Credits

Scenario Ger Thijs
Producent(en) Gijs Versluys
Productiebedrijf
Riverside Pictures
Camera
Giuseppe Lanci
Montage
Ton Ruys
Set geluid
Gusta van Eijk
Marcel de Hoogd
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland