Hauptsache Leben

Connie Walther Speelfilm - 1998 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Voor de Duitse televisie gemaakte speelfilm. Het leven van een jonge vrouw verandert drastisch als ze borstkanker blijkt te hebben.

De 38-jarige levenslustige Corinne heeft haar leven helemaal op orde. Ze geniet van haar baan als modeontwerper, heeft twee dochters en een lieve vriend. Tot bij haar borstkanker wordt ontdekt en amputatie onvermijdelijk is. Angstvallig verzwijgt ze haar 'onvolmaaktheid' voor de buitenwereld, ook voor haar kinderen. De enigen die ze op de hoogte brengt zijn een vriendin en haar ex-vriend Dominik. Voor de Duitse televisie gemaakte speelfilm met hoofdrollen voor de in Duitsland populaire Renée Soutendijk en Huub Stapel.

Credits

Scenario Connie Walther
Anke Schenkluhn
Producent(en) Norbert Sauer
Productiebedrijf
ZDF-Zweites Deutsches Fernsehen
UFA Film & Fernsehproduktion
Camera
Frank Griebe
Montage
Ute Rall
Cast
Productieland(en)
Duitsland