Hans het leven voor de dood

Louis van Gasteren Lange documentaire - 1983 - 155 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Speelfilm Louis van Gasteren

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Louis van Gasteren

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de Amsterdamse dichter-componist Hans van Sweden die in 1963 zijn leven beëindigde. In 1983 bekroond met een Gouden Kalf en met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Documentaire over de Amsterdamse dichter-componist Hans van Sweden die in 1963, op vierentwintigjarige leeftijd, zijn leven beëindigde. In een collage van interviews vertellen nabestaanden niet alleen over Hans' leven, maar ook over zichzelf. Op deze manier geeft de film een indringend portret van de jonge generatie in Amsterdam in de woelige jaren '50 en'60. De film werd in 1983 bekroond met een Gouden Kalf en met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Paul van den Bos
Fred van Kuyk
Jos van Schoor
Montage
Louis van Gasteren
Wim Louwrier
Remmelt Lukkien
Joke Meerman
Mixage
Henk van Aggele
Set geluid
René van den Berg
André Patrouillie
Jan Wouter Stam
Muziek
Productieland(en)
Nederland