Hamartía Om en nabij Van Gasteren

Rudolf van den Berg Lange documentaire - 2014 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Rudolf van den Berg probeert tot de kern van het werk en turbulente leven van cineast Louis van Gasteren door te dringen, en vraagt zich af waarom juist hij als biograaf werd aangewezen.

Regisseur Louis van Gasteren vertrouwde zijn filmarchief en oeuvre van zo'n tachtig films toe aan vriend en vakgenoot Rudolf van den Berg. Die probeert in een serie vraaggesprekken door te dringen tot de kern van Van Gasterens werk en turbulente leven, waarbij hij zich afvraagt waarom juist hij tot biograaf werd uitverkoren. Hoewel het niet de bedoeling was, wordt een noodlottige daad in de oorlog die Van Gasterens leven tekende, uiteindelijk ook bepalend voor de dramatische ontwikkeling in de film.

Credits

Producent(en) Jeroen Koolbergen
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Research
Tom Rooduijn
Camera
Production Design
Leo Zandvliet
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland