Haast een hand

Gerrit van Dijk, Peter Sweenen, Jacques Overtoom Korte film - 1982 - 7 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ontroerende collageachtige animatiefilm met een bedachtzame vertelling over het leven van een man. Zijn levensgeschiedenis omvat een burgerlijke carrière maar ook regelmatig ogenblikken van kinderlijke ontroering.

Ontroerende animatiefilm over het leven van een man. Zijn levensgeschiedenis omvat een burgerlijke carrière maar ook regelmatig ogenblikken van kinderlijke ontroering. Juist de kleine, ogenschijnlijk onbeduidende dingen maken het leven de moeite waard en zijn vader speelt daarin een belangrijke rol. Tot zijn eigen dood geeft hij hem 'haast een hand'. Bedachtzame vertelling, met een leesplankje (aap, noot, mies) als treffende rode draad.

Credits

Scenario Herman van Run
Producent(en) Cilia van Dijk
Camera
Montage
Mixage
Max Berg
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland