Groen

Lucas Camps Korte film - 2015 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Absurdistische komedie over een jongen die in een groep mensen belandt die van hem eist dat hij op een verlaten kruispunt blijft wachten voor een rood stoplicht.

Op weg naar zijn toelatingsexamen voor een kunstacademie stuit de twintigjarige Kees op een grote groep mensen die voor een stoplicht staat. Iedereen wacht rustig het groene licht af, al is de hele weg voor hen helemaal leeg. Terwijl de tijd voorbij tikt, wordt Kees steeds gefrustreerder. Waarom nog blijven wachten? De groep probeert hem over te halen om toch vooral te blijven staan, maar Kees is het zat: hij steekt over. Absurdistische komedie waarin aangeleerd gedrag en instinct om het hardst strijden.

Credits

Scenario Lucas Camps
Producent(en) Jelle Leeksma
Daniel Aiss
Productiebedrijf
ALP
Lucas Camps Producties
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Montage
Max Vonk
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland