Grimm re-edit

Alex van Warmerdam Speelfilm - 2019 - 93 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Deze vrije variant op Hans en Grietje, zoals alleen Van Warmerdam dat kan, verandert gaandeweg in een roadmovie, thriller en western. Meer dan vijftien jaar na de première is er nu een kakelverse, opnieuw gemonteerde versie.

Grimm was de vijfde film van Alex van Warmerdam en ging in 2003 op het International Film Festival San Sebastian in première: “Het is mijn enige film waarvan ik altijd heb gedacht, dat ik er meer uit had kunnen halen.” Toen bleek dat van de nog op celluloid gedraaide film al het materiaal in bruikbare staat was, besloot Van Warmerdam met editor Job ter Burg het verhaal opnieuw aan te pakken. Het leidde tot meer dan alleen een nieuwe montage. Ook het beeld, geluid en de muziek werden vernieuwd.

Credits