Gotta

Sarah Veltmeyer Korte film - 2016 - 13 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Coming-of-age drama over de veertienjarige Leon die zich geen raad weet als hij ontdekt dat zijn moeder achter de rug van zijn afwezige vader om aanpapt met de buurman in hun galerijflat.

Woorden heeft de veertienjarige Leon niet nodig om zijn moeder te laten weten dat hij zijn vader mist: het petje op zijn hoofd zegt voldoende. Dat petje vond de zwijgzame tiener in de boot van zijn vader, die ligt te verwaarlozen in de IJmuidense haven terwijl de eigenaar ervan zijn tijd in de gevangenis uitzit. De spanning tussen moeder en zoon is voelbaar en komt bij Leon tot een kookpunt als hij ontdekt dat de buurman in hun galerijflat meer is voor zijn moeder dan alleen een buurman. Een coming-of-age drama over hoop en verwachtingen.

Credits

Scenario Tom Bakker
Producent(en) Genny van 't Veer
Sarah Veltmeyer
Tom Bakker
Coco Plooijer
Elsemieke Uijen
Productiebedrijf
Stichting Ideefix
Caviar Amsterdam
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Genny van 't Veer
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Frido Beck
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland