God Only Knows

Mijke de Jong Speelfilm - 2019 - 78 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Marcel Musters

Beste Actrice Elsie de BrauwMonic Hendrickx

Beste Film Frans van GestelArnold HeslenfeldLaurette Schillings

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomische vertelling over de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen, in dit geval een broer en zijn twee zussen. Bij een van hen zit een steekje los - of wellicht bij alle drie?

De maniakale vijftiger Thomas zit overspannen thuis aan de pillen en de complottheorieën. Zus Doris heeft zich als een moeder over hem ontfermd – een deken van zorg die de hulpeloos ogende Thomas zich graag laat welgevallen. Maar die hem ook verstikt. Haar overbezorgdheid werkt ook zus Hannah op de zenuwen. De dialoogrijke acteursfilm met toptalent - Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters bedachten het verhaal in samenspel met regisseur Mijke de Jong - maakt met fragmenten uit oude brieven duidelijk dat er een diepe, emotionele band bestaat tussen de drie. Maar elke keer als ze samen zijn, lopen de spanningen snel op en gaat het decorum overboord.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Marianne van Hardeveld
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland