Gluckauf

Remy van Heugten Speelfilm - 2015 - 98 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Mark van Aller

Beste Film Piet-Harm SterkJoram Willink

Beste Regie Remy van Heugten

Beste Scenario

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Bart SlegersVincent van der Valk

Beste Montage Moek de Groot

Beste Muziek Jorrit KleijnenAlexander Reumers

Beste Production Design Minka Mooren

Beste Sound Design François DumontAlek Goosse

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de voormalige Limburgse mijnstreek ontvouwt zich een drama tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws proberen staande te houden.

De sluiting van de mijnen werpt nog steeds een schaduw over de Limburgse gemeenschap. In een door armoede en criminaliteit getekend milieu proberen de dolende vijftiger Lei en zijn zoon Jeffrey zich staande te houden. Ze hunkeren naar elkaars genegenheid, maar dreigen tegelijk van elkaar weg te drijven. Hun betrokkenheid bij de zaakjes van een charismatische onderwereldfiguur maakt het er niet eenvoudiger op. De regisseur baseerde het in Limburgs dialect gesproken drama op zijn eigen jeugd in dit mooie, maar vergeten deel van Nederland.

Credits

Scenario Gustaaf Peek