Gladys' Clan

Marc Schmidt - 2004 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drie generaties vrouwen uit de familie Blijden vertellen in deze videoproductie over hun relatie met Curaçao, de verhuizing naar Nederland, aan- en afwezige vaders en over de altijd sluimerende wens om terug te gaan.

Drie generaties vrouwen uit de familie Blijden vertellen over hun relatie met Curaçao, de verhuizing naar Nederland, de aan- en afwezige vaders en over de altijd sluimerende wens om terug te gaan. Samen blijken ze een hechte eenheid van sterke en zelfstandige vrouwen. Met hun persoonlijke geschiedenis vertellen ze ook over het Nederlandse koloniale verleden en gebeurtenissen die de recente geschiedenis van de Antillen en Nederland bepaalden: de opstand in Willemstad van 30 mei 1969, het vertrek van Shell, maar ook over Sinterklaas op de Antillen en het leven in de Bijlmer.

Credits