Gelukkig ben ik gelukkig

Victoria Warmerdam Korte film - 2014 - 24 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In Jasha's wereld krijgt iedereen van de overheid op zijn dertiende een voice-over. Deze geüniformeerde jongemannen voorzien ieders leven van commentaar met als doel de mensen gelukkig te maken. Jasha verzet zich.

In Jasha's absurdistisch aandoende wereld krijgt iedereen op zijn dertiende verjaardag van de overheid een levende voice-over. Deze jongemannen, altijd gekleed in beige broek, blauwe blouse en grijze spencer, voorzien ieders leven van commentaar met de nobele bedoeling de mensen gelukkig te maken. De 32-jarige Jasha probeert haar voice-over te negeren en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen geluk.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Production Design
Doris Driesen
Montage
Johannes de Jong
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Randy Roemeon
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland