Galore

Lazlo Tonk, Dylan Tonk Lange documentaire - 2019 - 74 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dragsensatie Lady Galore ondergaat een maagverkleining om toenemende gezondheidsklachten het hoofd te bieden. Deze documentaire toont dat deze metamorfose niet alleen maar voordelen oplevert.

Na bijna tien jaar op het podium is Lady Galore niet meer weg te denken uit de Nederlandse dragscene. Binnen de Europese dragcommunity heeft ze zich door haar jarenlange inzet voor zichtbaarheid en saamhorigheid onmisbaar gemaakt. Maar de toewijding van Sander de Baas, de man achter Lady Galore, eist zijn tol. Zijn overgewicht maakt Lady Galore tot een unieke verschijning, maar Sander kampt met serieuze gezondheidsproblemen. Een maagverkleining moet ervoor zorgen dat hij snel een gezond gewicht bereikt. Maar wat blijft over van Lady Galore?

Credits

Regie Lazlo Tonk
Dylan Tonk
Producent(en) Lazlo Tonk
Dylan Tonk
Productiebedrijf Dyzlo Film
Coproductiebedrijf
G3b Studios
Camera
Montage
Lazlo Tonk
Dylan Tonk
Sound Design
Cast
Sander den Baas
Distributie
Dyzlo Film
Productieland(en)
Nederland