Fryslân Wetterlân - Fan fier en fierder

Anneloor van Heemstra Korte documentaire - 2006 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van de tweeling Galama. Met de polsstok springen ze over zo breed mogelijke sloten, waarmee ze in de voetsporen van hun voorvaderen treden. Ze voelen zich innig verbonden met de slootjes en weiden van hun geboorteland.

In het documentairevierluik Fryslân Wetterlân, gemaakt voor de manifestatie Friesland Vaart, staat de verhouding van de Friezen met de Friese wateren centraal. Fan fier en fierder gaat over de tweeling Galama. Met de polsstok springen ze over zo breed mogelijke sloten, waarmee ze in de voetsporen van hun voorvaderen treden. Ze voelen zich innig verbonden met de slootjes en weiden van hun geboorteland.

Credits

Producent(en) Frank de Jonge
Productiebedrijf IDTV Docs
Camera
Paul van den Bos
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland