Fragments of Him

Tino van der Kraan - 2016 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De door een ongeluk jong gestorven Will komt tot leven doordat de speler in de huid kruipt van drie personen die hem dierbaar waren. De game behoort tot het relatief nieuwe genre van de 'walking simulator'.

Fragments of Him behoort tot het relatief nieuwe genre van de 'walking simulator' en is in wezen meer een interactieve vertelling dan een game. Het spel behandelt een thema dat niet vaak op serieuze wijze in de gamecontext wordt verkend: de dood. Wanneer het noodlot toeslaat en Will, een normale vent in de kracht van zijn leven, komt te overlijden, herinneren drie sleutelfiguren (zijn universiteitsvriendin, zijn oma en zijn partner) zijn goede en minder goede episodes. Doordat deze interactieve narratie zich in het afstandelijke eerste persoonsperspectief ontvouwt, voelt dat haast alsof de speler het onderbewustzijn is van de diverse personages. Een spelervaring van een paar uur met een behoorlijk emotionele impact.

Credits

Scenario Mata Haggis
Producent(en) Tino van der Kraan
Montage
Sassybot
Sound Design
Yero Pharaoh
PitStop Productions
Voice-over
Animatie
Conceptontwikkeling
Grafische vormgeving
Interface en interaction design
Website
Productieland(en)
Nederland