Fighting for Peace

Joost van der Valk, Mags Gavan Lange documentaire - 2016 - 72 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de gevaarlijkste sloppenwijk van Rio, waar twee jonge boksers vechten voor het kampioenschap en voor hun leven. Douglas wil zijn verslaafde zus redden, Sugar moet als enige zijn familie onderhouden.

In de gevaarlijkste sloppenwijk van Rio, waar bloed de straten kleurt, vechten de jonge bokstalenten Sugar (15) en Douglas (14) hun ellende uit. De bokssport is geen hobby, maar bittere noodzaak. Met het verdiende geld hoopt Sugar zijn familie naar een plek te brengen waar niet zo veel geschoten wordt. Douglas wil zijn verslaafde zus Suelen redden. De boksschool van de Brit Luke Dowdney biedt kinderen kans op een uitweg, maar sommige van zijn leerlingen zijn twee jaar later al dood. Niet iedereen kan de verleiding van crack en bendes weerstaan.

Credits

Productiebedrijf
Red Rebel Films
Coproducent(en)
Madonna Ciccone
Uitvoerend producent(en)
Camera
Joost van der Valk
Douglas Engle
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland