Fanfare

Bert Haanstra Speelfilm - 1958 - 96 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Haanstra's speelfilmdebuut is de best bezochte Nederlandse speelfilm aller tijden na Turks Fruit. Een volkse komedie, opgenomen in Giethoorn, over een door ruzie in tweeën gesplitst fanfarekorps.

Haanstra's speelfilmdebuut is met ruim 2,5 miljoen bezoekers de best bezochte Nederlandse speelfilm aller tijden na Turks Fruit. De opnamen voor de volkse komedie vonden plaats in Giethoorn, met zijn vele kanalen en opkomend toerisme. Ruzie binnen de fanfare leidt tot een splitsing in twee korpsen, die beide willen deelnemen aan het fanfareconcours. Het gezag - de burgemeester en één agent - probeert de gemoederen te sussen. in 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film.

Credits

Producent(en) Rudolf Meyer
Productiebedrijf
Sapphire Film
Camera
Eddy van der Enden
Montage
Bert Haanstra
Ralph Sheldon
Set geluid
Wim Huender
Peter Vink
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland