Familieweekend

Pieter van Rijn Speelfilm - 2016 - 84 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als de vermogende Pieter aankondigt dat hij gaat trouwen met zijn dertig jaar jongere vriendin, zetten zijn kinderen alles op alles om het huwelijk tegen te houden en zo de erfenis veilig te stellen.

De erfenis wordt verdeeld! Tenminste, dat denken Roderick, Fleur en Benjamin als hun vermogende vader meldt dat hij tijdens het familieweekend belangrijk nieuws bekend zal maken. Eenmaal op het landgoed blijkt dat het om iets anders gaat: vader Pieter heeft een nieuwe vriendin. Ze is mooi, ordinair, dertig jaar jonger dan hij en ze gaan trouwen. In deze komedie doen de kinderen hun uiterste best om het huwelijk tegen te houden en de erfenis veilig te stellen. Maar hoe feller de strijd, hoe meer de vraag rijst wat belangrijker is: geld of familie?

Credits

Scenario Luuk van Bemmelen
Melle Runderkamp
Producent(en) Maarten Swart
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Sander Emmering
Wilco Wolfers
Sven Sauvé
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Gert Brinkers
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland