Every Picture Tells a Story - Jamila

Ingeborg Jansen Korte documentaire - 2004 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over Jamila, een in Nederland opgegroeid moslimmeisje dat heel goed voetbalt. De verschillende kanten van Jamila - als voetbalster en als islamitisch meisje - botsen soms.

Korte documentaire over Jamila, een in Nederland opgegroeid moslimmeisje, dat heel goed voetbalt. Ze speelt altijd met een hoofddoekje op: tijdens alle trainingen en wedstrijden met haar club, op straat met jongens, alleen met de bal op de stoep en onder haar vaders toeziend oog in het park. Ze legt uit dat ze met haar vader een conflict heeft. Die wil niet dat ze met blote knieƫn voetbalt. De film laat zien waar de verschillende kanten van Jamila - als voetbalster en als islamitisch meisje - met elkaar in overeenstemming zijn en waar ze botsen.

Credits

Scenario Ingeborg Jansen
Producent(en) Nadadja Kemper
Productiebedrijf
Camera
Montage
Set geluid
Distributie
Productieland(en)
Nederland