Erwin Olaf - The Legacy

Michiel van Erp Lange documentaire - 2019 - 77 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Fotograaf Erwin Olaf maakt op zijn zestigste de balans op van een leven lang hard werken. Talloze vragen doemen op. Is zijn werk van waarde, en zal het dat in de toekomst nog zijn? Heeft hij ertoe gedaan?

Tien jaar na Erwin Olaf, on Beauty and Fall maakte Michiel van Erp opnieuw een documentaire over fotograaf Erwin Olaf. Met een dubbeltentoonstelling in Den Haag en een tentoonstelling in het Rijksmuseum is Olaf (60) nadrukkelijk met zijn nalatenschap bezig. Dat roept vragen op: wat is de betekenis van zijn carrière geweest, wat is de waarde van zijn werk, is zijn kunstenaarschap - en daarmee zijn leven - van nut geweest? Intussen lijkt hij breekbaarder dan ooit: hij heeft progressief longemfyseem en moet zuinig omgaan met zijn energie.

Credits

Regie Michiel van Erp
Scenario Michiel van Erp
Producent(en) Michiel van Erp
Monique Busman
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland