EPTAS - Alledaags

Elizabeth Rocha Salgado Korte documentaire - 2007 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Beschouwende documentaire over het dagelijks leven van drie mensen die in en rond een gevangenis werken. We zien de sleur, maar ook de bijzondere details die het leven betekenis geven.

Alledaags is een beschouwende, korte documentaire over het dagelijks leven van drie mensen. Een blonde vrouw werkt in de voedingsindustrie en vult continu bakjes met kant-en-klaarmaaltijden. Een gevangenisbewaarder brengt de trage dag door achter zijn computer. Een gevangene mag als dagelijkse arbeid de gevangenis schoonmaken en de was verzorgen. Vanaf dat de wekker gaat, tot het moment van slapen gaan, worden de personages gevolgd. Alledaags laat de dagelijkse regelmaat zien, de sleur zelfs: het wachten op de bus, het tikken van de klok, de boterham uit een trommeltje, het voeren van een parkietje of het roken van een sigaretje. Er wordt niet gepraat of gelachen, de personages lijken wel acteurs, zo ernstig. Zonder commentaar en zonder interviews, is Rocha Saldago erin geslaagd een intiem en cinematografisch bijzonder portret van de mensen te maken. Iets dat ze eerder al bewees te kunnen met haar afstudeerfilm Zo is dat. Onderdeel van Every Picture Tells a Story.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland