Enneagram - Dwaalgast

Colette Bothof Televisiedrama - 2003 - 50 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste TV Drama kort Colette Bothof

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de 9-delige tv-serie staat telkens een ander archetype centraal. In de psychologische thriller Dwaalgast speelt Monique Hendricks de psychologe Hester, de perfectionist.

Het eeuwenoude enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Enneagram staat telkens een ander archetype centraal. In de psychologische thriller Dwaalgast speelt Monic Hendrickx psychologe Hester, de perfectionist. Als haar vriend na een ruzie is vertrokken, treft ze in de schuur een weggelopen tiener aan, Puck. Uit medelijden neemt ze het grillige maar charmante meisje op in haar huis om zo Pucks leven meer structuur te geven. Puck maakt zich het huis helemaal eigen. Tot Hester haar vraagt mee te werken aan een wetenschappelijk onderzoek, dat bij Puck de terugkerende beelden oproept van chaotische en traumatische gebeurtenissen in haar leven. Langzaam beseft Hester dat ze een verkeerde weg is ingeslagen, waarvoor ze uiteindelijk een hoge prijs zal betalen.

Credits

Scenario Wanda Reisel
Colette Bothof
Producent(en) Jacqueline de Goeij
Productiebedrijf
Zoo Pictures
Coproducent(en)
Frank Jansen
Brigitte Baake
Uitvoerend producent(en)
Ruud van der Heyde
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland