El Olvido

Heddy Honigmann Lange documentaire - 2008 - 93 min.

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In Peru heersen presidenten die via semidemocratische verkiezingen of corruptie aan de macht kwamen. Ondertussen wordt het veelal in armoede levende volk vooral vergeten.

Sinds lange tijd wordt Peru door presidenten geregeerd die via semidemocratische verkiezingen of corruptie aan de macht kwamen. Hoewel deze heren tijdens hun inauguratie beloofden er voor het volk te zijn, worden de Peruanen vooral vergeten. Zo ook de inwoners van de hoofdstad Lima. Een barman op leeftijd vervaardigt een klassieke cocktail. Hij maakte deze Pisco Sour al voor vele presidenten. 'Achter de bar hoor je veel dingen, maar je kan je ook machteloos voelen. Je kan niets aan de situatie veranderen.' Veel bewoners van Lima komen oorspronkelijk uit het Andesgebergte. Ze trekken, in de hoop op een beter leven, naar de stad - en belanden alsnog in armoede. Maar ze zijn inventief. Kinderen voeren voor het stoplicht acrobatiek uit, terwijl een ander urenlang schoenen poetst. Zoals de veertienjarige Henry, die een schril contrast vormt met de tieners die naast hem met hun mobieltjes spelen. Honigmann bezoekt zowel het centrum als de krottenwoningen waar vele jonge straatkunstenaars wonen. Ingetogen registraties wisselen de rake gesprekken af, die Honigmann met mensen voert.

Credits

Producent(en) Carmen Cobos
Productiebedrijf Cobos Films BV
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Duitsland