Eisenstein in Guanajuato

Peter Greenaway Speelfilm - 2015 - 105 min.
Seks
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Regie Peter Greenaway

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Uitbundig vormgegeven dramatisering van een belangrijke episode uit het leven van Sergej Eisenstein. Hoe de grote Sovjet-cineast niet alleen de Mexicaanse cultuur, maar ook zijn eigen seksualiteit ontdekt.

Na teleurstellingen in Hollywood reist baanbrekend Sovjet-cineast Sergej Eisenstein naar Mexico om daar in 1931 een nieuwe film te draaien. Hij raakt onder invloed van de Mexicaanse cultuur en herontdekt zijn seksualiteit door een homo-erotische affaire. Regisseur Peter Greenaway zet een breed scala aan filmische middelen in - van split-screens tot theatrale ensceneringen en hectische montage - bij de dramatisering van deze belangrijke episode. De ervaringen veranderen conceptueel filmmaker Eisenstein in een kunstenaar die gefascineerd is door de mens.

Credits

Scenario Peter Greenaway
Producent(en) Bruno Felix
Femke Wolting
San Fu Maltha
Cristina Velasco L.
Productiebedrijf
Submarine Film
Fu Works Productions
Paloma Negra Films
Edith Film
Potemkino
Coproducent(en)
Liisa Penttilä
Peter De Maegd
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ana Solares
Montage
Elmer Leupen
Sound Design
Srdjan Kurpjel
Galaxy Studios
Geluidsnabewerking
Gareth Llewellyn
Galaxy Studios
Set geluid
Raul Locatelli
Visual Effects
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Mexico