Eileen

Hanro Smitsman Televisiedrama - 2011 - 40 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een vrolijke, sociaal bewogen jonge vrouw loopt stage in Bogotá, Colombia en wordt geraakt door het onrecht dat daar heerst. Losjes gebaseerd op het verhaal van Tanja Nijmeijer, de studente die zich aansloot bij FARC.

Eileen is een vrolijke, sociaal bewogen studente Spaans. Tijdens een stage in Bogotá, Colombia komt zij in aanraking met de erbarmelijke leefomstandigheden in de sloppenwijken. Ze raakt ervan overtuigd dat ze ter plekke iets moet doen aan het onrecht en sluit zich aan bij de verzetsbeweging FARC. Ze radicaliseert en wordt een van de meest toegewijde strijders. Losjes gebaseerd op het verhaal van Tanja Nijmeijer, de studente die ingelijfd werd door de FARC.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Jan Vandierendonck
Uitvoerend producent(en)
Vera Jennes
Camera
Production Design
Harry Ammerlaan
Roberto Frisone
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Pepijn Aben
Arsenio Cadena
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland