Egg

Semih Kaplanoglu Speelfilm - 2007 - 97 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Onderdeel van een trilogie (Egg, Milk, Honey) over de Turkse dichter Yusuf in verschillende levensfasen. Regisseur Semih Kaplanoglu (Turkije, 1963) verzorgt op zaterdag 29 september de Cinema Militans Lecture.

Eerste deel in trilogie over de Turkse dichter Yusuf in verschillende levensfasen. De trilogie gaat terug in de tijd, terug in het leven van de eerst volwassen (Egg), dan adolescente (Milk) en vervolgens zesjarige Yusuf (Honey). Een leven in flashback. Het ei uit de titel symboliseert de toekomst. Na het overlijden van zijn moeder Zehra keert de volwassen Yusuf na lange tijd terug naar zijn geboorteplaats voor haar begrafenis. Haar laatste wens is dat Yusuf een ritueel offer voor haar uitvoert. Yusuf kan niet weigeren. Hij wordt meegezogen in het ritme van het landleven en zijn overheersende schuldgevoel.

Credits

Scenario Semih Kaplanoglu
Orçun Köksal
Producent(en) Semih Kaplanoglu
Productiebedrijf
Kaplan Film Production
Inkas Film Productions
Coproducent(en)
Lilette Botassi
Camera
Özgür Eken
Production Design
Naz Erayda
Montage
Ayhan Ergürsel
Semih Kaplanoglu
Suzan Hande Güneri
Sound Design
Ismail Karadas
Geluidsnabewerking
Yorgos Mikrogiannakis
Cast
Productieland(en)
Turkije