Een zwoele zomeravond

Frans Weisz, Shireen Strooker Speelfilm - 1982 - 95 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Film over een derderangs voor-elk-wat-wils- amusementsprogramma in een grote circustent waarbij de voorstelling, door echtelijke problemen achter de schermen, nogal uit de hand loopt.

Film over een derderangs voor-elk-wat-wils- amusementsprogramma in een grote circustent waarbij de voorstelling, door echtelijke problemen achter de schermen, nogal uit de hand loopt. Juist op het moment dat er visite arriveert besluit een man zijn vrouw te vertellen dat hij een ander heeft. Het echtpaar is het bekende artiestenduo 'de Nellico's'en de visite bestaat uit het publiek dat van hun show komt genieten, als bruisende slotmanifestatie rond het 500-jarige bestaan van hun stad. Deze Werktheaterproductie is geheel opgenomen binnen de muren van een tot studio omgebouwde fabriekshal. Met Thoolen als de gemoedelijke Surinaamse mevrouw Emanuels.

Credits

Productiebedrijf
Werktheater
Camera
Production Design
Ruud van Rijk
Benedict Schillemans
Montage
Ton Ruys
Set geluid
René van den Berg
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland