Een vrouw van het noorden

Frans Weisz Speelfilm - 1999 - 87 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm René Seegers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Na de dood van haar man reist de Hollandse Emilie naar een Italiaanse badplaats. De verliefde assistent van haar overleden echtgenoot verwelkomt haar. Er is echter nog een kaper op de kust. Die lijkt succesvol.

Het is 1889. Na de dood van haar oudere echtgenoot, een professor in archeologie, reist de jonge Hollandse weduwe Emilie naar een Italiaanse badplaats, waar ze tot rust wil komen. Hugo, de assistent van haar overleden echtgenoot, verwelkomt haar. Hij is al een tijd verliefd op Emilie maar wacht tot de rouwtijd is verstreken en hij haar officieel ten huwelijk mag vragen. In hetzelfde hotel logeert echter ook de jonge Italiaanse officier, Aldo. Aldo is gefascineerd door Emilie's schoonheid en probeert haar timide terughoudendheid open te breken. Hij verleidt 'de jonge weduwe uit het noorden' en probeert haar gebrek aan levensvreugde te genezen. Emilie valt voor Aldo's avances. Maar dan leert ze hem beter kennen.

Credits

Scenario Ger Thijs
Angelo Pasquini
Producent(en) Enzo Porcelli
René Seegers
Productiebedrijf
Hungry Eye Lowland Television BV
Alia Film
Uitvoerend producent(en)
Bruno Ridolfi
Camera
Production Design
Gianni Giovagnoni
Montage
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland