Een rechtschapen mens heeft niets te verbergen

BarBara Hanlo Korte film - 2009 - 23 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer is door een raam naar binnen kijken 'gluren' en wanneer blijft het bij 'even een blik naar binnen werpen'? Passanten zien vervreemdende en stille puzzelstukjes van het dagelijks leven.

Het ontbreken van gordijnen zorgt er in Amsterdam voor dat passanten 's avonds moeiteloos het leven in vele grachtenpanden kunnen volgen, als etalages vol kleine verhalen met het geluid uit de stad als vervreemdend effect. Maar wanneer blijft het bij even een blik naar binnen werpen en wanneer wordt het gluren? De overwegend in zwart-wit gefilmde interieurs met hier en daar een mens vormen zwijgende documentaire puzzelstukjes.

Credits

Scenario BarBara Hanlo
Producent(en) BarBara Hanlo
Productiebedrijf
Purple Earth Productions
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland