Een manier om thuis te komen - Umoja Live

Peter Slager, Chiem van Houweninge jr. Lange documentaire - 2007 - 111 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Muziekdocumentaire over de totstandkoming van UMOJA, het elfde album van de populaire Nederlandse band BLOF. De hele wereld reisden ze ervoor rond en een keur van buitenlandse musici werkte mee.

Het album Umoja is het elfde album van de populaire Nederlandse band BLOF. De muziekdocumentaire Een manier om thuis te komen toont hoe deze bijzondere cd tot stand kwam. Aan het begin van de film vertellen de vier bandleden wat ze plan waren: 'Een andere plaat te maken, eentje die we nog niet gemaakt hadden, voorbij de Nederlandse landsgrenzen.' Het werd een muzikale wereldreis waarbij ze een groot aantal landen aandeden om er ter plekke met bekende, locale musici telkens een nummer op te nemen. Met de Japanse slagwerkgroep Kodo was dat Aanzoek zonder ringen; in Turkije werkte Omar Faruk Tekbilek mee aan het nummer Mens. De spectaculaire live-optredens in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam vullen een groot deel van de wervelende film. Tussendoor leggen de buitenlandse musici uit waarom ze graag meewerkten. De leden van BLOF zelf geven inzicht in het wordingsproces van de nummers. De muzikale invloeden van elders werden geïntegreerd in de eigen stijl. Het was het streven om ze als het ware te 'verBLOFfen'.

Credits

Producent(en) Kees Kasander
Productiebedrijf Kasander Film
Camera
Ruzbeh Babol
Reinier van Brummelen
Peterjan van der Burgh
Montage
Job te Veldhuis
Sound Design
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland