Een laatste Mohikaan

Tom d' Angremond Korte documentaire - 2018 - 56 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Levendig portret van de veelzijdige Gouden Kalf-winnaar Rolf Orthel, inmiddels 81 jaar. Hij drukte zijn stempel op de Nederlandse filmcultuur door niet met alle winden mee te waaien, maar tegen de wind in te gaan.

Rolf Orthel (Den Haag, 1936) combineerde ooit als filmmaker regie en productie. Van een logline of een premisse hadden hij en zijn filmende tijdgenoten nog niet gehoord. Orthel vertelt over zijn passie voor film, over filmen toen en nu en over het belang van lesgeven. En vooral houdt hij een pleidooi voor filmmaken als een zoektocht; een avontuur zonder al te strak geschreven scenario's en vooraf vastgelegde uitkomsten. En passant komt een stuk (Nederlandse) filmgeschiedenis in bijzonder archiefmateriaal voorbij, maar is er ook oog voor de actualiteit.

Credits

Producent(en) Digna Sinke
Productiebedrijf SNG Film
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Productieland(en)
Nederland