Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld

Jaap van Heusden Korte film - 2005 - 26 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film over de bijzondere vriendschap tussen Tom en Lukas. Tom krijgt te horen dat hij nog drie maanden te leven heeft. Als zijn gezondheid achteruit gaat, besluit Lukas om hun verhaal te vertellen.

Korte eindexamenfilm over de bijzondere vriendschap tussen Tom en Lukas. Tom krijgt te horen dat hij nog drie maanden te leven heeft. Hij koopt onmiddellijk een crosscountryfiets en zoekt naar de herkomst van de beelden op Paaseiland. Terwijl de gezondheid van Tom snel achteruit gaat, besluit Lukas om hun verhaal te vertellen. De film won de AVRO Nassenstein-prijs en werd geselecteerd voor het studentenprogramma van Cannes 2006.

Credits

Scenario Patrick van Es
Producent(en) Steven Geldof
Robert Schmidt
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Kirsty Holtkamp
Montage
Sound Design
Jeroen Damen
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland