Een beurs plein

Sara Blom Lange documentaire - 2012 - 66 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Opkomst en ondergang van de minisamenleving die zich in oktober 2011 in luttele tijd op het Beursplein in Amsterdam ontwikkelde in navolging van Occupy Wall Street. Zeven weken hield het stand.

In navolging van Occupy Wall Street werd op 15 oktober 2011 het Beursplein in Amsterdam bezet. Vanuit het hele land kwamen mensen protesteren tegen de steeds groter wordende sociaal-economische ongelijkheid en de groeiende macht van banken en multinationals. De filmmaker filmde vanaf dag 1 opkomst en ondergang van de minisamenleving die zich op het plein ontwikkelde en zeven weken standhield. Wie zijn de mensen die er hun tent hebben opgezet, wie werpen zich op als coƶrdinatoren? Lukt het ze vanuit hun idealen een nieuwe structuur te creƫren of wordt het plein steeds meer een afspiegeling van de 'echte wereld'? Gaan ze ten onder aan ontwikkelingen van buitenaf of binnenuit? Strijdvaardigheid, doorzettingsvermogen, ontgoocheling, woede, lankmoedigheid en eigen gewin volgen elkaar in rap tempo op in dit kampement van zeer divers pluimage.

Credits

Regie Sara Blom
Scenario Sara Blom
Producent(en) Martin Lagestee
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland